Drumcirkel

Drumcirkel

In een drumcirkel gaan we onderling verbinden met elkaar.  De drum is meer dan enkel een muziekinstrument. Voor de Lakota, Dakota en Nakota mensen heeft het een grote culturele en symbolische kracht. Zij geloven dat de trommel een eigen leven heeft, evenals zijn eigen krachtige geest. De drum is de hartslag van de Indiaanse gemeenschap. Het draagt ​​de hartslag van Moeder Aarde en roept de geesten en naties samen.

Bijdrage voor de cirkel is 15 euro, de cirkel gaat door te Hechtel-Eksel bij Walk In Trust.

Aanmelden

Inheemse Amerikanen geloven dat de drum vaak de fysieke en mentale kant van een persoon in contact brengt met zijn of haar spirituele kant. De drum is eeuwenoud en kent de oertaal die je terugbrengt naar je hart en ziel.

The drum is Great Spirit, favorite’s instrument.

Net zoals veel dingen in de inheemse Amerikaanse cultuur, wordt de drum gebruikt om balans en vernieuwing aan een persoon te brengen door deel te nemen aan dansen, zingen of luisteren naar de hartslag.

Tijdens de drumcirkels drumt iedereen op hetzelfde ritme en toon om zo de energie te versterken en het gemakkelijker te maken om in trance te gaan. Om je te verbinden met jezelf, de groep, de aarde en al wat leeft.

Het vinden van het juiste ritme kan je meenemen op jouw eigen unieke reis en bij je eigen lied brengen.

In de cirkel zijn we allemaal gelijk en versterken we elkaar door het ritme van de drum. Verbinding met jezelf, de drum en de ander, zal je meenemen tussen de zichtbare en onzichtbare wereld.

Je hoeft geen muzikaal talent te zijn om mee te doen met een drumcirkel, iedereen is welkom. Het is vooral een moment om eens de routine van het dagelijks leven achter je te laten en je te laten meevoeren op de warme en ritmische trilling van de drum.

Neem je eigen drum mee of wanneer je niet over een drum beschikt kan je gerust een drum lenen. Er zijn drums ter beschikking. Wel best vermelden bij inschrijving als je een drum wenst te gebruiken.

De data voor de drumcirkels staan vermeld bij agenda.