trance - sjamanisme - darkness

Trance

Trance

Door middel van trance veranderen we ons bewustzijn en gaan we naar de niet-gewone werkelijkheid of de wereld van Spirit. De wereld voorbij tijd en ruimte waar alles mogelijk is.

Er zijn verschillende manieren om de wereld van trance te betreden. Dit kan via dans, drummen, ratel, of voor een bepaalde periode in duisternis gaan.

Darkness retreats

Bij Walk In Trust worden darkness retreats gegeven waarbij je geblinddoekt bent. Tijdens de darkness retreats ben je het meerendeel van de tijd geblinddoekt.

Voor een langere periode zich terugtrekken in volledige duisternis heeft een groot effect op de hersenen. Bewustzijnsverschuivingen kunnen ons helpen te zien wat boven de illusie ligt. Als we naar de chemie van de hersenen kijken, kunnen we het biochemische proces achter donkere kamertechnieken en hun effecten op de hersenen gaan begrijpen.

Noot : de darkness retreat is geen retreat in complete stilte, indien je dit wenst kan je contact met me opnemen.

Het programma bestaat uit verbinding maken met de natuur (indien het weer dit toelaat), oefeningen, ontmoetingen met het zelf, schrijven, tekenen, beweging en geluid. Er zijn wel momenten van complete stilte zodat je lichaam tot rust kan komen, hetgeen toch wel een belangrijk onderdeel van de retreat is.

Dit om de grenzen tussen dromen en niet-dromen vervagen om dan helemaal te verdwijnen, het stoppen van het gekwetter van de geest, om de wereld rondom jou te verkennen als een zee van energie.

Kijk bij agenda voor trance avonden of darkness retreats.

Trance dansen

Door oude adempatronen, beweging en ritme begint de trance-danser met zijn zintuigen te kijken in plaats van met zijn ogen. Andere tijden en andere vormen openbaren zich, en het bewustzijn van de trance-danser is vervuld van de magische wereld van de geest. 

Met tijd en ervaring zorgt trance dansen ervoor dat je met je hart zal denken, zoals onze voorouders deden, niet met je hersenen. 

Terwijl je lichaam danst, reist en herinnert je ziel zich wie je bent, vrij van grenzen van dit leven en vrij van de beperkingen van tijd en ruimte. Spirit keert naar huis terug en is belichaamd in jou, de trance-danser. Een enorme energie wordt opgewekt, spontane genezing vindt plaats en je bent gevuld met visioenen van krachtdieren, spirituele gidsen en de natuur.

Trance dansen brengt ons onvermijdelijk ​​tot liefde, respect en passie, drie essentiële aspecten van spiritualiteit. We beginnen extatische genezing te ervaren terwijl we bewust ademen en vanuit ons hart bewegen.

Trance dansen is een uitnodiging aan de geest om ons te belichamen. Wanneer de geest het accepteert, dansen we van binnenuit. Voel hoe de kracht van je ademhaling in en uit beweegt, laat je hoofd los en beperk je cognitieve structuur. Dan, zonder weerstand, zul je merken dat je in trance bent.

Trance dansen is ontspannend, energiek en, het allerbelangrijkste, het herstelt de harmonie dewelke de intentie is van alle sjamanistische spirituele oefeningen. Iedereen heeft zijn eigen ritme en beweging en met ervaring ontdek je het ritme en de muziek die je bewegen. Het is jouw dans, uniek voor jou, en geen externe presentatie.

We dansen geblinddoekt ongeveer 1,5 uur. De bijdrage voor de avonden trance dans is 15 euro.

Neem vrijblijvend contact : reiki_pascale@hotmail.com