despacho - sjamaan - sjamanisme - inca's - q'ero

Despacho

Wat is een despacho ?

Despacho maken :

despacho-despacho maken-despacho ritueelEen despacho is een kleurrijk geschenk, een offer dat we maken voor de aarde. De aarde geeft ons alles wat we nodig en in ruil als dankbaarheid worden er geschenken gemaakt. Dit ritueel wordt al honderden jaren door de Inca’s gebruikt bij verschillende gelegenheden.

Er zijn honderden verschillende soorten despacho’s, als dankbaarheid, bij een geboorte, een huwelijk, als bescherming, bij sterfte, voor een goede oogst, voor harmonie, of een specifiek verzoek aan de geesteswereld…. Er zijn bepaalde ingrediënten die we gebruiken. Echter sommige producten zijn moeilijk te verkrijgen bij ons maar vervangen we door andere. Ik denk hierbij aan cocablaadjes, deze kan je vervangen door laurierblaadjes, lama vet kan je vervangen door kokos vet.

Verder kan je ook nog wierook gebruiken, suiker, snoep, chocolade, confetti, bloemen, wol, katoen, kleuren van de regenboog, iets zilver en van goud, kaars,… de mogelijkheden zijn legio. Wel liefst benodigdheden gebruiken die vergaan. Een despacho is een manier om dieper in verbinding te komen met je hart en de aarde.

Ieder element wordt zorgvuldig gekozen waarin jij je intenties blaast. Je beslist op voorhand wat het doel van de ceremonie is en dan ga je hiermee aan de slag.

Een despacho kan je verbranden door aan het vuur te geven. De transformatie is dan snel. Je kan het ook begraven, dan heb je een trage transformatie en zal de aarde voor de ontbinding zorgen. Of je geeft je geschenk aan het water. In dit geval zorgen de spirits voor je despacho.

Wanneer je je geschenk aan het vuur geeft, is het de traditie dat enkel diegene kijkt die aan het vuur aansteekt. Voor je geschenk aan het vuur wordt gegeven, wordt je aura gereinigd met het despacho en daarna wordt de vrij gekomen rook in je kruin geblazen.

Kan zowel individueel als in groep. Datums staan vermeld in agenda of mail om een afspraak te maken.