gronding-aarding-walk in trust

Gronding

GRONDING

The greatest oak was once a little nut that held its ground

Deze cursus wordt gegeven te Hechtel-Eksel, Sint-Lambertusstraat op zaterdag 21 sep om 10 uur.

Veel mensen leven momenteel boven de gordel en voelen eigenlijk de onderkant van hun lichaam niet. Ze leven teveel in hun hoofd en vergeten om af te dalen naar hun centrum. Wanneer je in je centrum bent, kan je verbinding maken met de wereld rond jou. 

Leren gronden is geen eenmalige handeling. 

Het is belangrijk om je eigen energie te observeren. Je dient het vermogen te ontwikkelen om de gradaties van gegrond zijn tot niet-gegrond zijn te onderscheiden. Geef jezelf hierin de tijd om te verstillen tot het punt dat jij de gradaties van elkaar kan onderscheiden. 

Wanneer je voeling begint te krijgen van niet-gegrond te zijn, kan je gaan werken aan het volgende punt. Waar dient je energie dan wel te zijn ? In deze cursus gaan je leren werken aan je gronding en ga je op zoek naar jouw centrum. 

Als je hierin slaagt, ga je onvermijdelijk een innerlijk evenwicht vinden waardoor je denken helderder zal worden en je gaat je gelukkiger voelen. 

Een goede gronding is nodig om op een gefocuste manier contact te maken met jezelf en je omgeving. Anders verlies je heel snel grip op de werkelijkheid en wordt je heel gemakkelijk een speelbal van je gevoelens en je emoties.  Op een gecontroleerde manier met je emoties en gevoelens kunnen omgaan is geen luxe, het is noodzakelijk om degelijk te kunnen functioneren.

Wanneer het je gelukt is om je centrum te vinden en je energie daar te bundelen, heb je handvaten nodig om die energie daar ook te houden.

Ook voor mensen die al een goede gronding hebben is deze cursus zeker een aanrader.

Gronden is net zoals ademen, we gaan er pas op letten als er zich een probleem voordoet. 

Een goede gronding begint bij alert zijn en zoveel mogelijk in het NU te zijn en blijven. Eigenlijk is er maar één moment en dat is NU. 

In de cursus ga je leren werken aan je gronding en vooral deze te voelen. Je krijgt oefeningen aangereikt en tips.  Deze oefeningen bestaan uit het leren werken met Ki. Ki, prana, chi,…. of hoe je het noemen wenst. Als je Ki kan voelen en ontwikkelen, versterk je sowieso je gronding en kom je in je kracht. 

Je vitaliteit noemt toe en je zal merken dat je meer vanuit je hart gaat leven ipv je hoofd. 

Plaatsen zijn beperkt, je plekje is pas verzekerd na aanmelding. Bijdrage voor de 1-dag workshop is 115 euro. Lunch is voorzien.