voetreflexologie-ontspanningsmassage-voetmassage

Voetreflex

Het nut van voetreflex

Voetreflex is een handelmethode met een rijke historie. De oude Egyptenaren waren al bekend met de heilzame werking van voetmassages. In een graftombe uit Saqqar is de beroemde muurschildering te zien van voet- en handrefloxologie welke dateert uit 2500 v.C. Men noemt deze tombe ook wel de graftombe van de artsen.

voetreflexologie-voetreflex-voetmassageVoetreflex is een massagetechniek uitgevoerd op voeten waar zich reflexpunten bevinden. Deze punten corresponderen met alle organen en delen van ons lichaam. Door deze reflexpunten te bewerken, worden blokkades opgeheven waardoor de energie weer vrij kan stromen. Door spanning, emoties, verkeerde leefgewoonten, de manier waarop je met problemen omgaat, kunnen er blokkades ontstaan in je lichaam. Deze blokkades belemmeren de doorstroom van energie en hebben een negatieve invloed op het hele lichaam. Door deze reflexpunten te bewerken, worden blokkades opgeheven waardoor de energie weer vrij kan stromen. Hierdoor vindt het lichaam zijn evenwicht terug en bekomt men een toestand van homeostase, evenwicht en harmonie.

Deze reflexpunten worden bewerkt door onder andere de duim en vingers. Het lichaam wordt in tien verticale lichaamszones verdeeld. Ook de voet wordt weer verdeeld in deze zones. Omdat de linkervoet het linkerdeel van het lichaam reflecteert en de rechtervoet het rechterdeel, heeft een voet vijf zones. Beide voeten zijn het lichaam.

Organen die zich in het midden van het lichaam bevinden komen voor aan de mediale zijde op beide voeten. Organen die per twee voorkomen vindt men terug op beide voeten. Organen gelegen in het linkerdeel van het lichaam vindt men terug op de linkervoet en omgekeerd.

Voetreflexologie is een holistische therapie, de mens bestaat uit lichaam en geest. We zien dit als één geheel en behandelen het als één geheel.

Voetreflexologie is tevens een complementaire therapie dwz het vervangt niet de klassieke geneeskunst, maar is wel een mooie aanvulling, ondersteuning op de klassieke westerse geneeskunde.

Een behandeling is op afspraak, de bijdrage is 40 euro.

Ik stel geen diagnose en vervang geen dokter.