reiki - reiki geschiedenis - mikoa usui - wat is reiki - reiki opleiding

Geschiedenis

Geschiedenis van Reiki

Geschiedenis van Reiki is eeuwenoud.

Als je de geschiedenis van reiki gaat napluizen kom je heel wat tegenstrijdigheden tegen. Er doen heel wat verhalen de ronde over de geschiedenis van reiki en over Mikao Usui.

reiki -reiki opleiding - reiki leefregels - wat is reiki - reiki behandelingVolgens de één was Mikao Usui een christen en volgens de andere een boeddhistische monnik. Het meeste dat we van Mikao Usui weten komt uit de westerse boeken waarin men zegt dat hij een christen was. Omdat hij op zoek was naar satori (verlichting) en deze niet kon vinden in de christelijke geschriften, is hij op zoek gegaan in de oosterse geschriften om te weten met welke krachten Jezus kon genezen.

Mikao Usui reisde de wereld rond op zoek naar kennis. Hij ging naar Chicago waar hij een doctoraat in Theologie behaalde, vreemd genoeg kunnen ze geen gegevens van Mikao Usui terugvinden die aantoonden dat hij daar gestudeerd zou hebben. Zijn zoektocht leidde hem naar India, Mongolië en Tibet om Sanskriet te leren. De oude leringen van de boeddha zaten hierin verpakt. Daarna heeft hij veel tijd doorgebracht met het bestuderen van deze sutra’s en zo werden hem de Heilige Wetten onthuld. Mikao Usui had zijn antwoorden gevonden maar hij bezat nog niet de kracht om ze ook toe te passen. Hierdoor ging hij terug naar Japan waar hij op een berg (Kurayama) 21 dagen ging mediteren en vasten. Hij nam 21 steentjes en gooide iedere dag ééntje weg. Aanvankelijk gebeurde er niets tot hij op de 21ste dag werd getroffen in zijn 3de oog door een lichtflits. Hij verloor een tijdje het bewustzijn en toen hij weer bijkwam hadden de helende stralen van Moeder-Vader God zich geopenbaard aan hem. Mikao Usui had het licht gezien. Mikao Usui daalde terug de berg af en stootte zijn teen tegen een steen. Instinctief nam hij zijn teen vast en tot zijn verbazing stopte deze met bloeden en nam de pijn af. Zo begon hij zijn werk als heler en initieerde hij andere mannen in de genezende stralen.

Een Japans/Amerikaanse dame, Hawayo Takata, die stervende was aan kanker had de verhalen gehoord van reiki en besloot naar Japan te gaan. Zij genas van haar terminale ziekte en wilde kost wat kost ook de inwijdingen krijgen van deze helende stralen. Aangezien zij een vrouw was en van Amerikaanse afkomst was dit ondenkbaar. Zij heeft echter niet opgegeven en is blijven aandringen en uiteindelijk stemde Dr. Chujiro Hayashi toe en heeft hij haar de inwijding in reiki gegeven. Echter heeft zij niet alle informatie meegekregen. Toen zij terugkeerde naar Hawai begon zij ook met helen van mensen. Al snel kwamen mensen haar vragen om ook de inwijdingen te mogen ontvangen. Zij vond echter dat de mensen er niet echt klaar voor waren en besloot daarom om niet alles door te geven. En ook vroeg zij tot 10.000 dollar om reiki

nog wel toegankelijk te houden maar ook te beschermen. Verder heeft zij 22 mensen de inwijding gegeven, maar zoals gebruikelijk in de oosterse traditie heeft zij de ene student iets meer meegegeven dan de andere. Zelfs haar eigen kleindochter is niet in staat om dezelfde wonderen te verrichten als zij of Mikao Usui.