soul retrieval - sjamaan - sjamanisme - krachtdier - sjamanisme opleiding

Soul retrieval

Soul retrieval

Soul retrieval, terughalen van een verloren zielsdeel.

De meeste sjamanen van over heel de wereld geloven dat ziekte het gevolg is van een zielsverlies. Er wordt aangenomen dat wanneer we een lichamelijk, geestelijk of emotioneel trauma meemaken een deel van onze ziel wegvlucht om de ervaring te overleven.

soul retrieval - verloren zielsdeel - sjamaan - sjamanisme - krachtdierEr zijn verschillende trauma’s die we als mens kunnen meemaken zowel emotioneel, lichamelijk of geestelijk. Het verliezen van een geliefde, emotioneel misbruik, seksueel misbruik, een natuurramp, oorlogen, een ongeval,… zijn allemaal gebeurtenissen dewelke een diepe wonden kunnen maken.

Het is wel belangrijk om te begrijpen dat het verliezen van een zielsdeel goed is voor ons op dat moment. Het is hoe je pijn overleeft. Stel dat je in een ongeval bent betrokken, dan is de laatste plek waar je wilt zijn in je lichaam. Je psyche kan dat moment niet aan en een deel van je essentie vlucht weg op dat moment. Beschouw het als een soort zelfverdediging, om de volledige pijn niet te hoeven voelen.

In de psychologie noemen ze dit disassociatie, doch in de psychologie praten ze niet over waar dat deel van de disassociatie naar toe is. In het sjamanisme begrijpen we dat dit verloren zielsdeel zich heeft teruggetrokken naar een gebied waar het verloren zielsdeel wacht om teruggehaald te worden.

Meestal kan het verloren zielsdeel niet alleen terugkomen omdat het zielsdeel niet weet hoe of nog niet weet dat het gevaar geweken is. Het is belangrijk voor een verloren zielsdeel om te weten dat het veilig is om terug te komen.

Soorten verloren zielsdelen

Er zijn veel verschillende soorten verloren zielsdelen. Niet volledig betrokken voelen in het leven, verdriet dat niet geneest, trauma’s, chronische depressies, su├»cidale neigingen, posttraumatisch stress syndroom, verslavingen,… Bij verslavingen gaan mensen manieren zoeken op hun leegtes op te vullen zoals eten, gokken, overmatig drankgebruik, drugs.

Heel dikwijls hoor je iemand zeggen dat ze niet meer dezelfde persoon zijn na hun traumatische ervaring. Of dat men op slag 10 jaar ouder was. Dit zijn ook allemaal tekens van soul loss.

In soul retrieval gaan we op zoek naar dit verloren zielsdeel om het geheelde zelf terug mee te brengen. Ik zal je begeleiden op een veilige manier waarbij ik gebruik maak van de drum. Het geluid van de drum zal je helpen om beter af te zakken tot diep in je ziel en om in trance te gaan.

Soul retrieval kan in groep of individueel na afspraak. Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur. De bijdrage is 50 euro per persoon.