guarani indianen - ama deus - sjamaan - sjamanisme

Ama Deus

Wat is Ama Deus ?

ama deus-ama deus shamanic healing-sjamaanAma Deus is een sjamanistisch genezingssysteem, dat al sinds 6.000 jaar door de Guarani Indianen wordt gebruikt. Omdat de Guarani altijd in direct contact met de natuur leven, is het begrijpelijk dat de omgeving hun spiritualiteit beïnvloed en zodoende een eenvoudig en efficiënt genezingssysteem heeft ontwikkelt.

Vanuit hun geloof bestaat geen genezing van,….

Vanuit hun opvatting is alles spiritueel en de ziekte een gemis in evenwicht, dat van buitenaf in werking wordt gesteld. Worden deze krachten zoals vreemde energieën, geesten, etc,… verwijdert, hersteld zich het evenwicht en wordt de persoon weer gezond.

De Guarani Sjamaan gelooft dat liefde de genezende kracht is en de sjamaan gewoon het kanaal is voor deze energie, welke uit een onuitputtelijke bron komt.

De Heilige vogel Uirapuru is de spirituele boodschapper van de Guarani en wordt ten alle tijden bij Ama Deus aangeroepen.

Een andere benaming voor Ama Deus is Katimbo.

Ama Deus werd door Alberto Aguas, een Braziliaanse genezer en arts in onze cultuur geïntroduceerd. Hij leefde bij de Guarani Indianen om voor hun medische verzorging te zorgen, wat een ironie heeft, omdat het naar de Guaraniaanse opvatting zoiets helemaal niet nodig is omdat ziektes niet bestaan.

In ieder geval heeft hij door het samenleven met de Guarani hun sjamanistische genezingsmethode geleerd en ze als Ama Deus (lieve God) in onze wereld geïntroduceerd. Dit systeem heeft hij tot zijn overlijden in 1992 geleerd.

Ama Deus kan worden gebruikt als behandeling van het fysische, geestelijke en emotionele lichaam van zichzelf, dieren, planten, enz…. evenals voor begeleiding bij het overgaan van een stervende om te laten weten dat de dood een nieuw begin is.

Ama Deus is een aanrader voor al wie zich geroepen voelt tot het sjamanisme.

Het zijn 26 zeer krachtige symbolen die je zowel voor jezelf als anderen kunt gebruiken en die zeker hun doel niet missen.

Het gebruik van de symbolen gebeurd in combinatie met het aanroepen van Ama Deus, de Heilige vogel Uirapuru en de sjamanistische ademtechniek. Deze techniek wordt je aangeleerd tijdens de cursus.

Het traditionele sjamanisme gebruikt visualisatie, meditatie, imaginatie en astraalreizen, Ama Deus gebruikt hoofdzakelijk een andere methode : het gebruik van symbolen, welke de verbinding met de Universele energie tot stand brengt.

De sjamaan visualiseert de symbolen, hoeft niet in kleur te zijn, indien dit nodig is zorgen de geestelijke wezens die je werk begeleiden hiervoor. Als sjamaan ben je kanaal voor God’s liefde. Het is niet nodig het ego hierbij te brengen. De sjamaan moet zich niet focussen op het bereiken van een doel maar het overlaten aan de Universele energie.

De symbolen mogen niet verandert worden worden of samen met andere symbolen vb. uit Reiki gebruikt worden. Dit verandert de trilling en de Guarani geesten onttrekken de behandeling en de bescherming.

De eenvoud van de symbolen siert het systeem.