reiki behandeling-reiki opleiding-reiki symbolen

Reiki

Reiki : alternatieve geneeswijzen

Reiki opleiding (vanaf de 1ste graad tot de master graad is een mogelijkheid)

Je krijgt een cursus mee van ongeveer 50 bladzijden en certificaat. Kostprijs 125 euro per cursus.reiki - reiki opleiding - reiki cursus - wat is reiki - reiki behandeling

Er worden regelmatig nieuwe cursussen aangeboden, klik hier voor data. Inschrijven kan heel eenvoudig door te mailen of bellen : 0495/42.73.40

Reiki is een universele levensenergie, dewelke een verbinding legt tussen ons en het gedeelte van het universum waarin wijsheid, liefde, vreugde en vrede wordt gestuurd door de hogere macht. Rei betekent “universeel” en Ki betekent “levensenergie”.

We worden allemaal geboren met de gave om te helen, bedenk maar wat je doet wanneer je ergens lichamelijke pijn voelt. Hierbij denk ik dan vb. aan tandpijn. Automatisch, intuitief leggen we ons hand op onze kaak. Naarmate we opgroeien gaan onze kanalen dicht, bij sommigen blijven ze openstaan, maar bij de meeste gaan ze dicht.

Reiki is de weg terug naar eenheid, onze bron waar we allemaal vandaan komen. Als we naar de energie luisteren kunnen we terug een stukje opvangen van die eenheid. Dan komen we tot het besef dat we nooit afgesneden zijn van onze eenheid, we ervaren het alleen maar zo. Bij een behandeling krijgen wij een voorproefje van die hogere dimensie.

Doel van Reiki

Het doel ligt erin om jezelf en anderen te helen om zo je bewustzijn te verruimen. Eens je deze energie ervaart en toepast in je leven gaat er een heel andere wereld open. Een behandeling brengt onze geest en lichaam weer in balans.

Als we uit balans zijn ontstaan er ziekten. Ons levensritme brengt bij vele mensen stress, depressies, moeheid, enz… voort. Hierdoor worden we ziek en hebben we negatieve Ki (energie). Al deze negatieve Ki ontwikkelt zich in onze organen, chakra’s en aura. Reiki helpt om deze negatieve Ki om te zetten in postieve Ki.

reiki behandeling-reiki opleiding-chakraReiki werkt zowel op het lichamelijke als mentale niveau. In ons leven worden we geconfronteerd met oneindig veel gedachten en gevoelens ook van anderen waardoor we soms uit balans geraken. Ook hier kan reiki helend zijn. De waarde ligt daarin dat het niet alleen ons fysieke lichaam heelt, maar alle niveaus van ons wezen en op die manier duurzaam effect kan bewerkstelligen. Mooi hé !

Reiki kunnen we niet sturen, de energie stroomt naar de plek waar het meest nodig is. De behandelaar stelt zich open als kanaal voor de ontvanger, waardoor de energie vrij kan stromen.

Zowel de behandelaar als de ontvanger ontvangen de energie. De behandelaar stelt ook geen diagnose, alleen een dokter is hiertoe bevoegd. Reiki is nooit schadelijk en je kan nooit teveel krijgen. Hetgeen toch overbodig zou zijn, vloeit weg naar moeder aarde (dewelke onze mooie blauwe planeet altijd kan gebruiken). Reiki is ook niet religie gebonden en toegankelijk voor iedereen die zich ervoor openstelt.

Reiki is onderverdeeld in verschillende graden. De 1ste graad is voldoende om aan de slag te gaan voor het behandelen van jezelf en anderen. De 1ste graad legt de basis en stimuleert het zelfvermogend genezingsmechanisme waarover we allemaal beschikken.

In de 2de graad leer je werken met symbolen waardoor je kunt gaan helen vanop afstand, je kan reiki sturen naar plaatsen, situaties, verleden, heden, toekomst, je kunt plaatsen reiningen,….. de mogelijkheden zijn legio.

In de 3de graad A ben je master en dit versterkt ook de spirituele groei. Met de 3de graad B kan je zelf de inwijdingen doorgeven.

Reiki bevat het element Aarde, waardoor de straal van reiki zowel koud als warm kan aanvoelen. De Aarde is ook koud en warm.

Om te weten welke master jou het meeste ligt, ga je het beste af op je gevoel. Zoals men zegt : go with the flow. Laat je leiden en kijk waar je uitkomt.

De 5 reiki leefregels :

– Kyo dake-wa (kjoh dakeh wah) vandaag – kalu-na (ikalu nah) ben ik niet boos
– Shinpai suna (shin-pei su-nah) maak ik me geen zorgen
– Kansha shite (kansha she-the) ben ik dankbaar
– Gyo wo hage me (gyo wo hage me) ben ik eerlijk
– Hito ni shinsetu ni (hito nie shin-sete-tzu nie) ben ik vriendelijk tegen iedereen